2. jun, 2022

Stress

Jag tål inte stess längre! Inte ens positiv stress. Jag ser inte fram emot något trevligt som ska hända. Allt som innebär förändring av vardagen och det ställs krav på mig, blir för mig obehag och negativ stress.

Jag har haft ett mycket stressigt jobb som tandsköterska, där allt ska vara förberett och framdukat innan patienten kommer in. Nästa patient ska komma in i rätt tid. Tandläkaren behöver hjälp och det ringer i telefonen och det måste finnas rena instrument till nästa patient. Phu!

Kan det vara så att alla människor tål olika mycket stress eller tål alla lika mycket, men till en viss gräns och då har man tålt sin ranson, då går man in i väggen?

27. maj, 2022

Fotvård🦶

Härom dagen var jag på fotvård, det ska man gå på om man har blivit 70. Det var en härlig  upplevelse! Vi hade så trevligt och pratade mycket om allt. Plötsligt var jag klar, konstigt att en timme kunde gå så fort? Jag klagade på att det kliade så mycket under mina fötter och om det är vanligt att man har rynkor även under fötterna? Hon skrattade och sa att jag måste smörja fötterna ofta. Det gör jag inte. Jag smörjer inte heller kroppen efter duschen, "det måste du göra" säger min äldsta dotter. Hon smörjer sig överallt efter varje dusch! Hur har hon tid med det? Det har jag aldrig gjort! Tänk så mycket pengar jag måste ha tjänat in på att inte köpa Bodylotion!

Finns det någon som skäms över att visa sina fötter? För min mamma var det lika fel som att gå ut naken. Pappa var tvärtom! Han skulle alltid visa hur vackra fötter han hade. Mina föräldrar ja och med dom har jag vuxít upp, inte undra på att jag blev en osäker och kluven liten flicka. Det är först nu jag har kommit över att det är fel att visa mina fötter.

23. maj, 2022

En dag i taget

Jag vet egentligen inte vad en blogg är. Kanske är det mer som en dagbok. Eftersom mitt liv är ganska enahanda vill jag hellre kalla det här för undringar och funderingar. Jag är glad att kunna få leva i nuet. Nu kan jag ta en dag i taget och njuta.

Det var många år jag inte kunde leva i nuet. Det hann jag inte när jag var mitt i livet. Det var familj, jobb, tvätt, inköp till hushållet, matlagning och städning. Har jag glömt något?
Ja umgås med vänner!